St. Edward's University Doyle Hall

Project Details

The renovation and expansion of Doyle Hall on the St. Edward's University campus was a strategically planned move to enhance campus circulation. add offices and classrooms, and provide outdoor space for study and congregation. A new modern link-building, constructed of cast-in-place architectural concrete, is positioned to create a courtyard between the original Doyle Hall to the south and Premont Hall to the north. The simple form and modern lines of the concrete link-building pay homage to the form and scale of the brick-faced buildings from an earlier modern era.

was created to improve circulation between two existi backdrop to student life and space, further defined by the remodeled original building to the south and existing Premont Hall to the north.

  • Location
  • Austin, TX
  • Size
  • 28,000 s.f.
  • Architect
  • Specht Architects

Related Projects